Basın Bülteni: Crytek, CRYENGINE İçin Gelen Güncellemeyle 3 Yeni Platforma daha Destek Verecek

CRYENGINE Artık Oculus Rift, Android ve Linux’u da Destekliyor

Crytek’in hepsi birarada yazılım çözümü CRYENGINE için gelen bu son güncelleme ile birlikte geliştiriciler, teknolojinin gücü sayesinde artık sanal gerçeklik deneyimleri ortaya çıkarabilecekler.

CRYENGINE 3.8.1 güncellemesi ile Oculus Rift desteğine, lisans sahiplerinin yanı sıra CRYENGINE Oyun Motoru Hizmetleri (Engine-as-a-Service – EaaS) abonelerinin de yeni Sanal Gerçeklik (VR) araçlarına aynı şekilde erişimleri olacak. Sanal Gerçekliği mümkün olduğu kadar kolay ve gerçekçi şekilde üretilmesine olanak sağlayan AMD’nin LiquidVR™ teknolojisi CRYENGINE’in VR geliştirme özelliklerinin üzerine başlangıç desteği sunarak, tamamlayıcı bir rol üstleniyor. Yeni güncellemeler diğer VR platformları için de destek sunacak.

Crytek CRYENGINE Yaratıcı Direktörü Frank Vitz: “Sanal Gerçeklik demomuzu gösterdikten sonra geliştiricilerden, CRYENGINE teknolojisini kendi sanal gerçeklik projelerinde de kullanmak istedikleri yönünde çok fazla talep aldık. Steoroskopik 3D alanındaki deneyimimiz, görüntü işleme konusundaki gücümüz ve yüksek çözünürlüklü resimlerin yüksek görüntüleme imkanıyla birleşmesi, CRYENGINE teknolojisinin sınırları zorlayan sanal gerçeklik deneyimini olması gerektiği gibi gerçekçi bir şekilde sunabildiği anlamına geliyor. Diğer CRYENGINE kullanıcılarına da sanal gerçeklik kapısını açınca neler çıkarabileceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Bugün CRYENGINE güncellemesiyle gelen bir başka destek ise geliştiricilere PC projelerini Linux’a sorunsuz bir şekilde aktarmalarını sağlayacak olan OpenGL desteği.

Son olarak, güncelleme ile birlikte CRYENGINE lisans sahipleri artık Android TV sistemleri için oyun geliştirebilecek. Oturma odaları için tasarlanan Android cihazların artık çok popüler olduğu günümüzde, CRYENGINE kullanıcıları hayallerini bambaşka bir kitle için hayata geçirebilmek adına gerekli donanıma sahip olabilecekler.

Aylık abonelik sistemi sayesinde CRYENGINE ayda 9.90 dolar karşılığında kullanılabiliyor. Daha fazla bilgi için www.cryengine.com adresini ziyaret edebilirsiniz.